Englannin kursilla Maltalla

20190524_104601Kielikurssilla Maltalla 20.-24.5.2019

Työkuvaani vararehtorina kuuluu kansainvälisten asioiden koordinoiminen. Näissä yhteydenpidoissa ja tapaamisissa pääsen käyttämään tiheästi englantia. Saksan ja ruotsin opettajana olen kokenut, että englannin kielen taitoni kaipaa kohennusta, joten lähdin toukokuun lopussa viikon kielikurssille Maltalle, jonka toinen virallinen kieli on englanti.

Maltalingua -kielikoulu tarjoaa opetusta englannin alkeista vaativaan tasoon. Opiskelijoita näytti olevan ympäri maailmaa, mm. Japanista, Venezuelasta, Etelä-Koreasta sekä ympäri Eurooppaa. Englantia puhuttiin yhteisillä retkillä ja välituntisin erikoisilla aksenteilla ja rakenteilla innostuneesti. Ikähaitari oli teiniryhmistä 60-vuotiaisiin.
Olin valinnut kurssikseni Intensive Business English -kurssin. Heti ensimmäisenä päivänä ilmeni, että kurssi oli kuin luotu minulle. Pääsin harjoittelemaan juuri sellaisia taitoja, joita tarvitsen yhteydenpidossa kansainvälisiin kumppaneihimme eli mailien kirjoittamista, argumenttien perustelemista, puhelinkeskusteluja ja esitelmien pitämistä. Pikkuruisessa ryhmässämme oli puolalainen yrittäjä, saksalainen huonekaluyrityksen edustaja, hollantilainen rekrytoija ja sveitsiläinen elintarvikeyrityksen johtaja. Ryhmä oli mitä mainioin, tunnelma kannustava ja keskittynyt. 6 tunnin päivittäinen opiskelu tuntui innostavalta ja voimaannuttavalta hyvien ja innostavien opettajien sekä ryhmän hyvän yhteishengen ja yhteiseurooppalaisen huumorin voimin. Opimme toisiltamme joka päivä paljon. Nauroimme omille ja kaverin herkullisille virheille, hykertelimme kaverin osuville oivalluksille.

Opettajan työssä on tärkeää aika ajoin siirtyä oppijan rooliin ja tuntea itse oppimisen haasteellisuus sekä keskittymiskyvyn ja oman vireystilan heittely. Sain kokea myös, miten tärkeitä ovat toistot ja kertaaminen kielten opiskelussa.

20190521_194317

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s