IES Patacona, Alboraia, Valencia, Job Shadowing 2018

valencia

3.-5. joulukuuta 2018

Opettajat Tarja Rantalainen ja Riikka Nirvi olivat tutustumassa valencialaiseen yhteityökouluumme IES Pataconaan joulukuun alussa 2018. Koulu sijaitsee Espanjan kolmanneksi suurimman kaupungin,Valencian kupeessa Alboraiassa. Meitä viehätti koulurakennuksen sijainti pitkän hiekkarannan välittömässä läheisyydessä. Koulussa toimivat 4 vuotta kestävä yläaste ja lukio (2v). Koulussa tarjotaan myös ammatillista koulutusta. Siellä voi opiskella kampaaja/parturiksi tai sähköasentajaksi, sen vuoksi koulussa on myös aikuisopiskelijoita. Vierailijana aisti jo ensimmäisenä päivänä lämpimän ja välittömän tunnelman koulussa.

sähkömies

Seurasimme opetusta kolmen päivän ajan. Erityisesti jäi mieleen englannin suullisen kielitaidon kurssi yhdeksäsluokkalaisille, jossa he tekivät lyhytelokuvaa. Parhaillaan oli käsikirjoituksen työstämisvaihe käynnissä ja englanninkielinen dialogi valmistumassa. Pitkän välitunnin aikana on valittavana monenlaista aktiviteettia. Osallistuimme opiskelijoiden ja opettajien yhteiseen kuoroharjoitukseen. Olo ja mieli virkistyivät tehokkaasti espanjalaisia joululauluja harjoitellessa moniäänisesti.

välitunti

Tutustuimme myös haastavien tilanteiden kohtaamista ja konfliktien ratkaisumallien opetukseen. Nuoret laitettiin ratkomaan arjen ongelmia käytännön läheisesti ja analysoimaan niitä. Luokassa oli innostunut ja asiasta innostunut ilmapiiri, jonka pystyi aistimaan hienoisesta kielimuurista huolimatta. 

Innovatiivinen kouluprojekti

Nelivuotisessa projektissa nuoret ja vanhainkodin asukkaat työskentelevät  yhdessä. Projektin tavoitteena on esiintyä kevään päätöskonsertissa. Tapaaminen on kerran viikossa vanhainkodilla. Olimme seuraamassa, kun 15-vuotiaat opiskelijat ja vanhukset rakensivat yhdessä rumpuja kevään konserttiin. Rumpu koristeltiin, sen jälkeen kiinnitettiin rumpukalvot. Tunnelma oli lämmin, aktiivinen, vuorovaikutuksellinen ja touhukas. Olimme vaikuttuneita siitä, miten innokkaasti eri ikäiset ihmiset tekivät yhdessä. Pitkän projektin ansiosta ryhmä oppii tuntemaan toisensa hyvin. Nuorten myötä tila täyttyi energiasta ja hyväntuulisuudesta, mistä vanhukset nauttivat silmin nähden. Projektia vetävät musiikin opettajat yhdessä vanhainkodin vapaa-ajan ohjaajan kanssa. Meillekin jotain tämänkaltaista!

mummo

Job shadowing-vierailun tarkoitus oli tutustua Pataconan kouluun ja tunnustella mahdollisuutta yhteisen Erasmus+-projektin aloittamiseen vuonna 2020, jonka vuoksi tapasimme koulun johtoa useaan otteeseen. Taisi yhteinen tahtotila löytyä. Koulun ilmoitustaululta löytyi kuvia tutuista henkilöistä.

vika.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s